Artykuły w kategorii: Nowości produktowe w branży mięsnej
To, co do tej pory było niemal niemożliwe, staje się faktem. Teraz każdy może być kucharzem i autorem pysznego, zdrowego i pożywnego dania obiadowego dla swojej rodziny, przyjaciół.
Moda na gotowanie przybiera na sile, bo kto nie chciałby dawać bliskim tego, co najle...
Pierwszym skojarzeniem, kiedy mówimy o steku wołowym jest mięso z polędwicy. Bardziej doświadczeni kucharze czy producenci mięsa wiedzą jednak, że nie tylko ten element nadaje się na smaczne, kruche i soczyste steki. Można wykorzystać również mięso z rostbefu, ...
Zakład Mięsny POLIWCZAK oferuje w sprzedaży kolejny, nowy produkt - GALARETĘ WIEPRZOWĄ.
Jest to produkt przygotowywany ze świeżych golonek i nóżek wieprzowych, gotowanych z warzywami i naturalnymi przyprawami. Ugotowane golonka oraz nóżki obierane są ręcznie. Ob...
Podobnie jak wiele wyrobów z mięsa, pasztety są wyśmienitym przysmakiem nadającym się do kanapek. Rozmaite rodzaje pasztetów produkuje się z różnych gatunków mięsa – od wieprzowiny
i wołowiny po drób i dziczyznę. Wzbogacone aromatycz...
Zdj. Kiełbasa biała z królika - Borowczyk s.c.
Wędliny z królika są wciąż mało popularne, ponieważ konsumenci przyzwyczaili się do wyrobów
z wieprzowiny, czy drobiu. Nowość na rynku polskim – kiełbasa biała z królika jest jednak warta uwa...
Z tradycji stworzony, pełny smaku, kruchy i soczysty
Wśród wyrobów mięsnych proponowanych w sklepach pojawiła się nowość - schab dymem wędzony. Produkt bez glutaminianu sodu, fosforanów oraz alergenów. Wyselekcjonowane mięso, dosk...
Polska zaczyna być ostatnio zaliczana do czołowych producentów królików mięsnych
w Europie. Dziewięćdziesiąt procent mięsa z królika jest wysyłana na eksport. Polacy średnio zjadają około 0,4-0,5 kg mięsa króliczego na osobę, podczas gd...
Opublikowany: 18.06.2015
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Nowości produktowe w branży mięsnej,
mięso,
królik,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
mięso,
królik,
Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Hańderek” po raz kolejny został doceniony za jakość i smak swoich produktów.
To niebywały sukces firmy! Eksperci ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń Polskie” uhonorowal...
Uroczysta gala konkursu Wojewódzki Lider Smaku odbyła się 12 lutego w Lublinie. Była to już IX edycja imprezy, organizowanej przez Regionalną Izbę Gospodarczą. Do udziału zgłoszono 17 wyrobów w czterech kategoriach: wyroby cukiernicze, piekarskie, garma...
Opublikowany: 21.03.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Najnowsze trendy branży mięsnej,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
Nowości produktowe w branży mięsnej,
wędliny,
drób - kurczęta,
kaczka,
wieprzowina,
podlaskie,
Etykiety:
pasztet,
drób,
gęsina,
producent wędlin,
kaczka,
Profesjonalne, elektryczne krajalnice serii GS do wędlin to urządzenia cechujące się wysoką funkcjonalnością. Nowoczesna konstrukcja, cicha praca pozwalają na komfortowe użytkowanie urządzenia. Szeroka gama modeli o różnych gabarytach ...