Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne
Festiwal Kunsztu Masarskiego
Oryginalne Produkty Mięsne czyli lokalnie, regionalnie i tradycyjnie
Przemierzamy całą Polskę w poszukiwaniu tego, co najlepsze!
Festiwal Kunsztu Masarskiego i Kulinarnego to nowa inicjatywa portalu FirmyMiesne.pl, która ...
Opublikowany: 08.05.2017
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
dolnośląskie,
kujawsko-pomorskie,
lubelskie,
lubuskie,
łódzkie,
małopolskie,
mazowieckie,
opolskie,
podkarpackie,
podlaskie,
pomorskie,
śląskie,
świętokrzyskie,
warmińsko-mazurskie,
wielkopolskie,
zachodniopomorskie,
Etykiety:
wędliny,
Kabanosy to cienkie i długie kiełbaski, które na pewno zna każdy. Ich historia sięga XIX wieku, wówczas kabanosem nazywano tuczonego wieprzka, z którego pozyskiwało się wysokiej jakości mięso. W późniejszym okresie używano tej nazwy do gotowego wyrob...
SZYNKA SPOD POWAŁU marki Hańderek
Szynka, to wyjątkowy produkt, ta w tradycyjnym wydaniu na dobre utorowała sobie szeroką drogę do naszych kubków smakowych. Chętnie podajemy ją codziennie, ale ta którą serwujemy podczas wystawnych świątecznych posiłków...
Kiełbasy wpisane na listę produktów tradycyjnych są bardzo pożądanymi wędlinami wśród konsumentów ze względu na ich sposób wytwarzania. Produkowane są niezmiennie od 25 lat i zawierają jedynie naturalne składniki. Obecnie sklepy proponują sze...
Sezon grillowy rozpoczął się już w pełni. Sklepy mięsne oraz sieci supermarketów na bieżąco zaopatrują się w różnego rodzaju produkty nadające się do przygotowania na grillu. Najchętniej
i najczęściej wybieranymi przez klientów są kiełbasy, dlatego też ...
Tylko najbardziej wartościowe produkty z tzw. polskim akcentem, tworzone z rodzimych składników, na podstawie tradycyjnej receptury mogą ubiegać się o uhonorowanie godłem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Specjaliści z branży sp...
Kiełbasa swojska produkowana według własnej, unikalnej receptury cieszy się uznaniem na całym Podhalu. Wytwarzana z naturalnych surowców, mająca niezmienny skład i tradycyjny sposób produkcji, powinna znaleźć się w każdym ceniącym się sklepie. Jadana na zimno l...
Różnorodność wędzonek w sklepach jest ogromna. Najlepsze rarytasy przyciągają konsumentów swoim smakiem i zapachem. Największe powodzenie zyskują jednak te, które wytwarzane są w sposób tradycyjny.
Szynka Starowiejska z województwa podkar...
Frankfurterki to wysokiej jakości produkt, który znajduje uznanie różnych grup konsumentów. Mimo, iż w sprzedaży dostępny jest na terenie całej Polski to najbardziej ceniony i najchętniej kupowany jest w województwie śląskim. Ze względu na s...
Wyśmienita jakość i wykwintny smak
Znana od wielu lat na terenie Śląska. Receptura, według której jest przygotowana także nie zmieniła się na przestrzeni lat, doskonale trafiając w gusta każdej osoby ceniącej wykwintne smaki. Jej sekret tkwi w wyśmienitej jakości surow...