Artykuły w kategorii: wołowina

Antrykot wołowy – jak wybrać najlepszy?

Antrykot jest mięsem otrzymywanym z części grzbietowej tuszy wołowej. Soczysty i delikatny w smaku, nadaje się do smażenia, pieczenia w całości, a także grillowania. Szefowie kuchni najczęściej przygotowują z niego steki, kotlety, zrazy, różnego rodzaju pieczenie ora...

Opublikowany: 21.10.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Ćwierci wołowe polskiej produkcji - łódzkie

Schłodzone ćwierci wołowe polskiej produkcji szczególnie polecane są zakładom przetwórstwa mięsnego do dalszego rozbioru na części kulinarne i późniejszej sprzedaży. Nadają się także do produkcji wędlin i dań gotowych takich jak kotlety, roladki, devolaj...

Opublikowany: 21.09.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Rozbiór mięsa wołowego – małopolskie

Polska wołowina z własnego rozbioru Ogromny wpływ na jakość potraw przygotowywanych z wołowiny ma pochodzenie bydła. Niejednokrotnie szefowie kuchni przygotowują potrawy na bazie: antrykotu, rostbefu, rozbratla, szpondra, mostku, czy polędwicy. Jeśli prowadzisz restaurację...

Opublikowany: 14.09.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Za co kraje europejskie i bliskiego wschodu cenią polską wołow...

Mięso wołowe  uchodzi za jeden z najszlachetniejszych gatunków mięsa. Doceniane i popularne jest przede wszystkim w Europie. Specyfika rynku wołowiny w Polsce jest taka, że większość tego gatunku mięsa trafia na eksport. Myślę, że w najbliższym okresie nic się w ...

Opublikowany: 13.05.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Mięso wołowe na gulasz dla gastronomii - łódzkie

W karcie dań każdej restauracji powinno pojawić się co najmniej kilka potraw, przyrządzonych na bazie mięsa wołowego. Jedną z nich jest gulasz. Smaczny i aromatyczny gulasz wołowy można przygotować z takich elementów jak: łopatka, kark, rozbratel, skrzydło, zrazowa ...

Opublikowany: 29.04.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Zady wołowe - ubojnia lubelskie

Od kilku lat obserwuje się, że spożycie mięsa wołowego w Polsce jest mniejsze. Wynika to z faktu, że wołowina to jedno z droższych mięs. Posiada jednak znaczne ilości białka i składników mineralnych. Każda dbająca o renomę restauracja ma w swojej ofercie dan...

Opublikowany: 01.04.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Elementy mięsa wołowego dla gastronomii - mazowieckie

  Według oficjalnych danych spożycie wołowiny jest coraz większe. Nie zmienia to jednak faktu,  że należy stawiać na jakość mięsa. W takiej sytuacji najlepszym wyborem będą produkty od sztuk żywionych naturalnie. Dlaczego? To zdrowa żywność o doskonałych walo...

Opublikowany: 15.03.2016 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Tusze cielęce, ćwierci i ośrodki wołowe podlaskie

Ubojnia bydła ANMAR Andrzej Zalewski i Marek Ciborowski Sp. J. Wysoka jakość i pewność zdrowotna. Czyli Tusze cielęce, ćwierci wołowe i ośrodki wołowe od ANMAR-u Na słynącym z czystego powietrza, dużych połaci zielonych lasów i rolnictwa Podlasiu działa Ubojnia ...

Mięso wołowe dla gastronomii, sklepów detalicznych i hurtowni...

Pyszny rosół na wołowinie to prawdziwy symbol polskich, tradycyjnych obiadów. Lata płyną, moda się zmienia, ale większość osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu, przyjęcia weselnego czy innej ważnej dla nas okoliczności bez rosołu. Ten z kolei, a...

Półtusze wieprzowe z Małopolski

Półtusze wieprzowe pochodzące od krajowego producenta poszczycić się mogą najwyższą jakością. Potwierdzić to mogą zarówno firmy sprzedające mięso jak i zakłady produkujące wyroby wędliniarskie, dla których świeżość oraz smak mięsa są priorytetem. Ub...

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 Ostatnia