Wiadomości/Wiadomości handel i gastronomia - Strona 132 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Wiadomości handel i gastronomia

Nieznaczny wzrost światowych cen żywności w kwietniu br.

W kwietniu br. indeks światowych cen żywności FAO wyniósł 151,8 pkt i wobec zmienionego indeksu z marca wzrósł o 0,7% (1,1 pp.). Był to trzeci miesiąc z rzędu nieznacznego wzrostu cen żywności na świecie. W skali roku indeks FAO był jeszcze o 10% (16,6 pp.) niższ...

Sprzedaż półtusz wieprzowych w ostatnim tygodniu kwietnia br. ...

W dniach 25.04 – 1.05.2016 r. półtusze wieprzowe sprzedawano przeciętnie po 6,05 zł/kg wobec 6,04 zł/kg w poprzednim tygodniu. Cena zbytu tych półtusz była jednak o 3% niższa niż miesiąc wcześniej i o 5% niższa niż przed rokiem.   Źródło: ARR...

Skup indyków w okresie od 25.04 – 1.05.2016 r.

Indyki skupowano średnio po 5,31 zł/kg, o 1% taniej niż tydzień wcześniej i o 3% taniej niż przed miesiącem. Jednocześnie za żywiec indyczy w skupie płacono o 9,5% mniej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku.   Źródło: ARR...
Opublikowany: 12.05.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Średnia cena zakupu bydła rzeźnego klasy R3

Końcem kwietnia średnia unijna cena bydła rzeźnego klasy R3 ukształtowała się na poziomie 364,08 EUR za 100 kg masy poubojowej schłodzonej i była zbliżona do notowanej tydzień wcześniej, ale o 5% niższa niż przed rokiem. W Polsce w przeliczeniu na walutę unijną bydło rzeźne...

Wzrost cen kurcząt brojlerów w ostatnim tygodniu kwietnia br....

Za kurczęta brojlery w ostatnim tygodniu kwietnia 2016 r. zakłady drobiarskie płaciły przeciętnie 3,33 zł/kg, o 2% więcej niż w poprzednim tygodniu. Cena skupu kurcząt była o 2% niższa niż miesiąc wcześniej, ale o 2% wyższa niż przed rokiem.   Źródło: ARR...

Żywiec wołowy - średnia cena zakupu w Polsce

W dniach 25.04 – 1.05.2016 r. w Polsce za żywiec wołowy płacono przeciętnie 6,00 zł/kg, o 1% więcej niż w poprzednim tygodniu. Cena zakupu tego gatunku żywca była jednak o 2% niższa niż miesiąc wcześniej i o 1% niższa niż w porównywalnym okresie 2015 r.   ...

Krajowa cena trzody chlewnej klasy E

Pod koniec kwietnia 2016 r.  krajowa cena trzody chlewnej klasy E wyrażona w walucie unijnej wyniosła 125,92 EUR/100 kg. Niższe niż w Polsce ceny odnotowano w 8 państwach UE, w tym: w Belgii, Holandii, Hiszpanii, Danii i we Francji.   Źródło: ARR...

Cena zakupu świń rzeźnych w UE

W UE świnie rzeźne klasy E (zgodnie z informacją Komisji Europejskiej) w ostatnim tygodniu kwietnia 2016 r. kupowano średnio po 128,29 EUR/100 kg masy poubojowej schłodzonej, o 1% drożej niż w poprzednim tygodniu, ale o 11% taniej niż przed rokiem.   Źródł...

Żywiec wieprzowy - średnia cena zakupu w ostatnim tygodniu kwi...

W dniach 25.04 – 1.05.2016 r. (według Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej MRiRW) za żywiec wie-przowy zakłady mięsne płaciły dostawcom przeciętnie 4,15 zł/kg, o 1% więcej niż ty-dzień wcześniej. Żywiec ten był jednak o 2% tańszy niż przed miesiącem i o 5%...

Średnia cena cieląt uzyskana w transakcjach targowiskowych

Średnia krajowa cena cieląt o wadze od 60-100 kg uzyskana w transakcjach targowiskowych w okresie 25.04-1.05.2016r. wynosiła 11,41 zł/kg. W porównaniu do tygodnia poprzedniego cena spadła o 0,4%.   Źródło: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.