Wiadomości/Wiadomości handel i gastronomia - Strona 41 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Wiadomości handel i gastronomia

Sytuacja na rynku drobiu na przełomie kwietnia i maja 2020 r.

Według danych Biura Analiz i Strategii KOWR na przełomie kwietnia i maja 2020 r. zatrzynman została trwająca od połowy marca br.spadkowa tendencja cen kurcząt brojlerów. Za asortyment ten dostawcom płacono średnio2,95 zł/kg wobec 2,93 zł/kg...

Sytuacja na rynku mięsa wieprzowego w Polsce i krajach UE w cz...

Jak podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR, na rynku polskim utrzymuje się spadekcen trzody chlewnej. W okresie 20–26.04.2020 r. (dane ZSRIR MRiRW) dostawcy za żywiec wieprzowy przeciętnie uzyskiwali 5,92 zł/kg, o 2% mniej niż w poprzednim t...

Otwierają się możliwości eksportowe mięsa do ZEA

Służby weterynaryjne Zjednoczonych Emiratów Arabskich 4 maja 2020 r. poinformowały Główny Inspektorat Weterynarii o zatwierdzeniu wzoru świadectwa zdrowia dla mięsa i produktów mięsnych wywożonych do tego kraju. Nowy wzór świadectwa obejmuje mięso dr...

Aktualna sytuacja na dzień 5 maja 2020 r. o koronawirusie SAR...

Zachorowania na COVID-19 (zapalenie płuc spowodowane nowym koronawirusem SARS-CoV-2) W dniu 31 grudnia 2019 r. w Wuhan, w prowincji Hubei, w Chinach zgłoszono grupę przypadków zapalenia płuc o nieznanej etiologii. W dniu 9 stycznia 2020 r. Chińskie Centrum ds. Zapobieg...

Tucz kontraktowy - prezes UOKiK wszczyna postępowania wobec fi...

• Prezes UOKiK Tomasz Chróstny wszczął postępowania właściwe wobec firm stosujących tzw. tucz kontraktowy. • Spółki Agrifirm i Agri Plus mogą w nieuczciwy sposób wykorzystywać swoją przewagę kontraktową wobec hodowców trzody chlewnej.&nb...

Tendencje cenowe wołowiny w 16. tygodniu 2020 r.

Jak podaje Biuro Analiz i Strategii w okresie 13–19.04.2020 r., w odniesieniu do poprzedniego tygodnia, cena zakupu żywca wołowego wzrosła o 2%, do 5,93 zł/kg. Bydło rzeźne było jednak tańsze niż przed miesiącem o 1% i 5% niż przed rokiem. Z kolei w...

Carrefour Polska uruchamia drugi sklep BIO

Carrefour BIO, który powstał w odpowiedzi na realizowaną przez sieć strategię transformacji żywieniowej, spotkał się z dużym zainteresowaniem klientów. Dlatego w pół roku po otwarciu pierwszego sklepu z certyfikowaną żywnością ekologiczną, Carrefour Polska ...

Polski eksport i import mięsa oraz przetworów w okresie stycz...

Według danych przedstawionych przez Biuro Analiz i Startegii KOWR w okresie styczeń–luty 2020 r. przychody uzyskane z eksportu produktów wieprzowych, wołowych oraz drobiowych przekroczyły 1 mldEUR (4,3 mld zł) i były o 3% większe niż przed rokiem. Je...

Zmiany w rozporządzeniu dotyczącym małych rzeźni na terenie go...

Główny Lekarz Weterynarii informuje, że w związku z opublikowaniem rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi (Dz. U. 2020 poz. 712), od dnia 22 kwietnia 2020 r. w rzeźniach o małej zdolności produkcyjnej, położonych na terenie gospodarstw, zniesiony został obowiąze...

Nowy wzór świadectwa zdrowia - eksport drobiu z Polski do Sing...

23 kwietnia 2020 r. służby weterynaryjne Polski i Singapuru zakończyły renegocjacje wzoru świadectwa zdrowia na mięso drobiowe mrożone, wywożone z Polski do Singapuru. Nowy wzór świadectwa zawiera korzystne dla Polski zapisy dot. możliwości stosowania regionalizacji w ...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.