Wiadomości/Wiadomości handel i gastronomia - Strona 71 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Wiadomości handel i gastronomia

Skup żywca rzeźnego w 2018 r.

W Polsce od stycznia do października 2018 r. do skupu dostarczono 4,8 mln ton żywca rzeźnego, o 1% więcej niż przed rokiem. Największy udział (53,1%) w łącznym skupie miał drób (2550 tys. ton). Żywca wieprzowego skupiono 1667 tys. ton (34,7%), a wołowego 571 tys. ton (11...

Nowa ustawa o zarządzie sukcesyjnym przedsiębiorstwem

Uchwalona przez Sejm 5 lipca 2018 r. ustawa o zarządzie sukcesyjnym przedsiębiorstwem osoby fizycznej weszła w życie. Nie dotyczy ona przejmowania firmy za życia właściciela. W tym zakresie żadne przepisy się nie zmieniły. A przecież ponad 90% właścicieli firm dożyje do emerytu...

Roczny Program Prac na 2019 r. w zakresie polityki promocyjnej

W dniu 14.11.2018 r., Komisja Europejska przyjęła Roczny Program Prac na 2019 r., w zakresie polityki promocyjnej. Program określa produkty i potencjalne rynki oraz przedstawia strategiczne priorytety dotyczące promowania unijnych produktów rolnych, jak również kr...

Zakończyła się Narodowa Wystawa Rolnicza

To było ważne, może najważniejsze wydarzenie rolnicze w tym roku – stwierdził minister Jan Krzysztof Ardanowski podsumowując Narodową Wystawę Rolniczą i podkreślił, że wizyta prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Andrzeja Dudy pokazała jak dużą wagę przywiązują władze pańs...

Świadectwo zdrowia dla mięsa drobiowego i produktów z mięsa dr...

W dniu 20 listopada 2018 r. służby weterynaryjne Ghany poinformowały Główny Inspektorat Weterynarii o zatwierdzeniu wzoru świadectwa zdrowia dla mięsa drobiowego i produktów z mięsa drobiowego wywożonych do Republiki Ghany. Wzór przedmiotowego świadectwa do...

Podpisana ustawa określająca zasady tworzenia Kół gospodyń wie...

Prezydent Andrzej Duda podpisał ustawę określającą zasady tworzenia Kół gospodyń wiejskich. Mają one być dobrowolną społeczną organizacją mieszkańców wsi, aktywnie działającą na rzecz środowisk wiejskich. Ustawa ma na celu nadanie osobowości prawnej kołom gospo...

Szef dla młodych talentów prowadzony przez MAKRO Polska

Listopadowy Mikser Kulinarny przyciągnął do Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie ponad 170 młodych kucharzy z całej Polski. Pokaz kulinarny poprowadzili Michał Grzywacz i Cezary Powała – szefowie kuchni pokazowej hali MAKRO nr 1 w Warszawie. Zaprezentowali oni rosó...

Koalicja na rzecz Rozwoju Rynku Żywności Bio

Koalicja na rzecz Rozwoju Rynku Żywności Bio, powołana pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, zainicjowana została przez instytucje, które łączy idea rozwoju rynku bio w Polsce. Członkami założycielami są przedstawiciele Carrefour Polska, Polskiej Izby Żywności...

Świadectwo weterynaryjno-sanitarne dla produktów pochodzenia z...

15 listopada 2018 r. został uzgodniony, pomiędzy służbą weterynaryjną Polski i Serbii, wzór świadectwa weterynaryjno-sanitarnego dla tymczasowego przechowywania produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do wywozu do Republiki Serbii. Świadectwo będzie wy...

VIII edycja konkursu "Smaki Podkarpacia"

VIII edycja konkursu kulinarnego „Smaki Podkarpacia” odbyła się 23 listopada 2018 r. w Zespole Szkół Gospodarczych im. M. Spytka Ligęzy w Rzeszowie. Sześć dwu osobowych zespołów z klas drugich ZSG o profilu gastronomicznym, zmierzyło się z wyzwaniem pr...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.