Wiadomości/Wiadomości handel i gastronomia - Strona 148 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Wiadomości handel i gastronomia

Spadek cen wołowiny w krajach UE w listopadzie 2015 r.

Jak podaje Komisja Europejska (KE) w listopadzie 2015 r. największy spadek cen w krajach UE w horyzoncie rocznym wśród najważniejszych gatunków mięsa wykazywała wieprzowina (-6,2%). Porównując poziom cen miesiąc do miesiąca okazuje się, że cena te...

Ukraina znosi embargo na wołowinę i cielęcinę z krajów UE

Ukraina zniosła embargo na unijną wołowinę, wprowadzone kilka lat temu w związku z zagrożeniem tzw. chorobą szalonych krów (BSE). Trzeba wspomnieć, że Ukraińcy znieśli zakaz przywozu tego gatunku mięsa bez kości z Francji, Danii oraz Polski na początku 2015 r. ...

Produkcja komponentów paszowych w Unii w 2016 r.

W 2015 r. produkcja komponentów paszowych w krajach Wspólnoty wzrosła zaledwie o 0,2% do 156,1 mln ton. Według prognoz Europejskiej Federacji Producentów Pasz (FEFAC), w br. produkcja komponentów paszowych w Unii zmaleje prawdopodobnie o 0...

Irlandia – wzrost eksportu mięsa w 2015 r.

W 2015 r. wartość eksportu mięsa (w tym podrobów) oraz żywca z Irlandii zwiększyła się o 2% do 3,7 mld EUR. Wzrosła wartość wywozu mięsa wołowego (o 6% do 2,4 mld EUR), owczego (o 5%), oraz drobiu (o 3%), obniżył się zaś eksport mięsa wieprzowego (o 2% do 570 mln EUR) o...

Wzrost produkcji bydła w UE w okresie I-IX 2015 r.

Według Komisji Europejskiej w pierwszych III kwartałach 2015 r. kraje Wspólnoty wyprodukowały o 4,0% więcej bydła (w tonach) niż przed rokiem (ubój w sztukach zwiększył się o 2,4%). Wzrosty produkcji (w tonach) w UE dotyczyły przede wszystkim wolców (...

Prognoza cen rynkowych żywca wieprzowego na III 2016 r.

W Agencji Rynku Rolnego 13 stycznia 2016 r. odbyło się kolejne posiedzenie Zespołu Ekspertów ds. Prognozowania Cen Podstawowych Produktów Rolniczych, powołanego przez Prezesa Agencji Rynku Rolnego, którego celem było zaktualizowanie prognozy cen rynkowych ...

Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości

Agencja Rynku Rolnego uprzejmie informuje, że do dnia 29 stycznia 2016 r. można składać wnioski o przyznanie pomocy w ramach poddziałania „Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na ...

Dopłaty do prywatnego przechowywania wieprzowiny

Od 4 stycznia 2016 roku Agencja Rynku Rolnego przyjmuje wnioski w ramach mechanizmu dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny na terenie Polski zgodnie z zasadami obowiązującymi w UE. Minimalna ilość wieprzowiny, jaka może zostać objęta umową na dopłaty do prywatnego pr...

Afrykański pomór świń (ASF)

Główny Lekarz Weterynarii informuje o potwierdzeniu wystąpienia osiemdziesiątego czwartego przypadku afrykańskiego pomoru świń (ASF) u dzików na terytorium Polski w pobliżu miejscowości Waśki (województwo podlaskie), w odległości ok. 21 km od granicy polsko...

Wydłużony termin zgłoszeń konkursu „Teraz Polska”

Fundacja Polskiego Godła Promocyjnego przedłuża termin nadsyłania zgłoszeń do konkursu „Teraz Polska” do 5 lutego. Tegoroczna edycja konkursu odbywa się w 3 kategoriach: dla produktów i usług, dla gmin oraz dla przedsięwzięć innowacyjnych. Według wynik...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.