Wiadomości/Wiadomości handel i gastronomia - Strona 146 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Wiadomości handel i gastronomia

Francja wprowadza nadzwyczajne środki wsparcia dla hodowców

W dniu 26 stycznia br. francuski minister rolnictwa Stéphane le Foll ogłosił wprowadzenie nadzwyczajnych środków wsparcia o wartości 290 mln EUR dla krajowego sektora hodowlanego. Powodem jest spadek popytu i opłacalności produkcji zwierzęcej. Wsparciem ...

Nowa, preferencyjna linia kredytowa

W przyjętym wczoraj (02.02.2016r.) przez Radę Ministrów rozporządzeniu zmieniającym rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i sposobów realizacji niektórych zadań Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, zaakceptowane zostało utworze...

Średnie ceny reprezentatywne wieprzowiny

Średnie ceny reprezentatywne wieprzowiny na rynku unijnym w trzecim tygodniu stycznia br. wynosiły 128,4 EUR/100 kg i od początku roku wzrosły o 2%. W grudniu 2015 r. przeciętne ceny wynosiły 126,2 EUR/100 kg i wobec listopada obniżyły się o 6,3%, w skali roku o 6%, a w ciągu 2...

Koniec dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny

W dn. 26 stycznia br. w Dzienniku Urzędowym opublikowane zostało rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) nr 2016/85 z dn. 25 stycznia 2016 r. zawieszające składanie wniosków do prywatnego przechowywania wieprzowiny, przewidzianych w rozporządzeniu wykonawczym (U...

Prywatne przechowywanie wieprzowiny

Według danych Komisji Europejskiej, w okresie od 4 do 20 stycznia br. w ramach realizacji mechanizmu dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny, największe ilości mięsa w magazynach zgromadziły Niemcy i Hiszpania. Te dwa państwa członkowskie UE wprowadziły do&nbs...

Argentyna będzie dostarczać wołowinę do UE ze strefy buforowej...

Jak poinformował argentyński minister rolnictwa Ricardo Buryaile, Unia Europejska zniesie wkrótce zakaz importu wołowiny ze strefy buforowej, ciągnącej się 25 kilometrowej szerokości korytarzem wzdłuż północnej granicy Argentyny z Boliwią oraz Paragwajem. W ostatn...

Australia zredukowała poziom eksportu mięsa jagnięcego w 2015r...

W 2015 r. Australijczycy wyeksportowali łącznie około 234 tys. ton mięsa jagnięcego, tj. o 1% mniej niż rok wcześniej, ale jednocześnie o 23% więcej niż wynosi średni poziom eksportu w ostatnich pięciu latach. Zwiększył się o 4% do około 100 tys. ton wywóz droższego mięs...

Mięso „Ternera de Aliste” w rejestrze chronionych nazw pochodz...

W dniu 26 stycznia br. ukazało się rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) 2016/84 rejestrujące w rejestrze chronionych nazw pochodzenia i chronionych oznaczeń geograficznych (ChOG) nazwę Ternera de Aliste. Jest to mięso z młodego bydła należącego do ras hodowanych ze względu n...

Wzrasta import mięsa owczego i koziego do Unii w okresie I-XI ...

W okresie styczeń-listopad 2015 r. import mięsa owczego i koziego (w tym żywca) do krajów Unii Europejskiej wyniósł 196,2 tys. ton. Zwiększył się o 3,9% w porównaniu do roku poprzedniego. Tradycyjnie największy udział w handlu tym towarem ze Wspó...

Ceny tuczników nadal niskie

Hodowcy tuczników co pewien czas przeżywają „świńskie” górki związane z nagłymi spadkami cen, ale wszyscy podkreślają, że tak źle, jak jest teraz jeszcze nie było. Ceny żywca od kilku miesięcy znajdują się poniżej kosztów produkcji, które...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.