Wiadomości/Wiadomości handel i gastronomia - Strona 123 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Wiadomości handel i gastronomia

Ceny prosiąt na krajowych i unijnych targowiskach w pierwszej ...

W dniach 8–14.08.2016 r. na krajowych targowiskach objętych monitoringiem ZSRIR MRiRW za jedno prosię płacono średnio 161 zł, o 3% więcej niż miesiąc wcześniej. Natomiast w drugim tygodniu sierpnia 2016 r. w UE przeciętna cena prosiąt (według KE) wynosiła 43,59 EUR za ...

Sprzedaż kompensowanych ćwierci wołowych w dniach 8–14.08.2016...

Średnia cena zbytu kompensowanych ćwierćtusz wołowych wyniosła 12,51 zł/kg i była o 1% niższa niż tydzień wcześniej, ale o 1% wyższa niż miesiąc wcześniej i o 3% wyższa niż analogicznym okresie 2015 r.   Źródło: ARR...

Cena sprzedaży półtusz wieprzowych od 8-14 sierpnia

Po trwającym od początku maja br. nieprzerwanym wzroście, w pierwszej połowie sierpnia ceny półtusz wieprzowych uległy nieznacznemu obniżeniu. W dniach 8–14.08.2016 r. zakłady mięsne sprzedawały półtusze wieprzowe przeciętnie po 7,65 zł/kg, o 0,4% taniej niż...

Ceny kurcząt i indyków bez wielkich zmian

W dniach 8–14.08.2016 r. ceny skupu kurcząt brojlerów i indyków w porównaniu z poprzednim tygodniem nie uległy zmianie i wyniosły odpowiednio 3,53 zł/kg i 4,92 zł/kg. W przypadku kurcząt cena była taka sama jak w poprzednim miesiącu, ale o 3% niższa n...

Bydło rzeźne klasy R3 najtańsze na Łotwie i w Ruminii

Średnia unijna cena bydła rzeźnego klasy R3 ukształtowała się na poziomie 361,26 EUR/100 kg masy poubojowej schłodzonej i była o 0,5% wyższa od notowanej w poprzednim tygodniu i o 1,5% wyższa niż przed miesiącem, ale o 6% niższa niż przed rokiem. W Polsce za bydło tej klasy w p...

Wzrostowa tendencja cen trzody chlewnej na rynku unijnym

W dniach 8–14.08.2016 r. za świnie rzeźne klasy E (według Komisji Europejskiej) płacono 163,65 EUR za 100 kg masy poubojowej schłodzonej. Cena ta była o 0,4% wyższa niż w poprzednim tygodniu, o 1% wyższa niż miesiąc wcześniej i o 15% wyższa niż przed rokiem. Krajowa cena ...

Spotkanie z delegacją CNCA w Polsce

W dniu 17 sierpnia br. przedstawiciele Głównego Inspektoratu Weterynarii oraz resortu rolnictwa spotkali się z delegacją Urzędu ds. Certyfikacji i Akredytacji Chińskiej Republiki Ludowej (CNCA). Delegacja chińska została podjęta przez Głównego Lekarza We...

Półtusze wieprzowe droższe niż przed rokiem

W dniach 25–31.07.2016 r. zakłady mięsne zbywały półtusze wieprzowe przeciętnie po 7,70 zł/kg, o 0,4% drożej niż w poprzednim tygodniu oraz o 4% drożej niż przed miesiącem. W ciągu roku półtusze wieprzowe podrożały o 22%.   Źródło: ARR...

Wpływ Brexitu na rynek mięsa drobiowego

Analitycy prognozują, że decyzja Wielkiej Brytanii o wyjściu z Unii Europejskiej (tzw. Brexit) będzie miała wpływ na unijny handel mięsem drobiu. Import mięsa z krajów trzecich do UE jest uregulowany za pomocą kontyngentów i ceł, które po Brexicie będą musi...

Marki własne Lidla nagrodzone godłem Teraz Polska 2016

Ponad 50 produktów marek własnych Lidl należy do wyjątkowego grona laureatów programu Teraz Polska. Zaangażowanie oraz profesjonalizm polskich dostawców, którzy dbają o wysokiej jakości surowce oraz przykładają wszelkich starań do procesu produkcji, ...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.