Wiadomości/Wiadomości handel i gastronomia - Strona 19 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Wiadomości handel i gastronomia

Posiedzenie w sprawie paszportyzacji polskiej żywności

26 maja 2021 r. odbyło się drugie posiedzenie Komitetu Sterującego projektu Paszportyzacja Polskiej Żywności, połączone z realizacją Dialogu Krajowego w ramach Szczytu Systemów Żywnościowych ONZ 2021. Posiedzeniu przewodniczyła Anna Gembicka, Sekretarz Stanu w Ministerst...

Ujemne saldo obrotów handlowych produktami wieprzowymi w 2020 ...

Jak podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR w 2020 r. do Polski przywieziono 890 tys. ton żywca, mięsa, tłuszczów i przetworów wieprzowych (w ekwiwalencie tusz), o 1% mniej niż w 2019 r. Wydatki poniesione na zakup tego asortymentu były o 8% mniejsz...

Raport Polskiej Izby Handlu i CRM Panel dotyczący wartości spr...

Jak wynika z danych Polskiej Izby Handlu i CMR Panel,w kwietniu 2021 r. łączna wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych do 300 m2 była o 8,3% niższa niż w kwietniu 2020 r., mimo iż liczba transakcji wzrosła w tym czasie o 8,7%. Dynamika sprzedaży w sklepach małoforma...

Analiza cen drobiu w 19. tygodniu 2021 r.

Jak informuje Biuro Analiz i Strategii KOWR od grudnia 2020 r. utrzymuje się wzrostowa tendencja cen zakupu kurcząt brojlerów. Od stycznia 2021 r. rosną również ceny zakupu indyków. W dniach 10–16.05.2021 r. kurczęta brojlery kupowano prze...

Czy będzie nowe otwarcie w relacjach handlowych pomiędzy Polsk...

Sekretarz stanu Ryszard Bartosik uczestniczył w dniach 24-25 maja br. w oficjalnej wizycie prezydenta RP Andrzeja Dudy do Republiki Turcji. Ważnym punktem programu wizyty w Turcji było podpisanie, w obecności prezydentów Polski oraz Turcji, „Memorandum o Porozum...

W drugim tygodniu maja 2021 r. wszystkie główne rodzaje żywca ...

Jak podaje Biuro Analiz i Startegii KOWR w drugim tygodniu maja br. na rynku krajowym podrożały wszystkie rodzaje żywca monitorowane w ramach Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej MRiRW,tj. żywiec wieprzowy, wołowy oraz drobiowy.Wzrosty cen ...

Nowa strategia zwalczania grypy ptaków

Minister Rolnictwa i  Rozwoju Wsi Grzegorz Puda, poinformował  19 maja 2021 r. o wdrożeniu nowej strategii zwalczania grypy ptaków oraz o powołaniu w tym celu na stanowisko Głównego Lekarza Weterynarii Mirosława Welza. – Musimy zmienić strategię ...

Nowe zasady bioasekuracji przy udostępnianiu wybiegów dla gęsi...

Główny Lekarz Weterynarii we współpracy z Państwowym Instytutem Weterynaryjnym - Państwowym Instytutem Badawczym w Puławach, Zakładem Doświadczalnym w Kołudzie Wielkiej Instytutu Zootechniki - Państwowego Instytutu Badawczego oraz związkami branżowymi opracował wy...

Carrefour stawia na dobrostan zwierząt

Carrefour Polska kontynuuje działania w kierunku podnoszenia jakości swoich produktów marki własnej i jako pierwsza sieć handlowa w Polsce przystępuje do European Chicken Commitment, europejskiej inicjatywy, której celem jest poprawa dobrostanu kurcząt mięsnych. Z...

Brojlery, indyki, kaczki drożały w 18. tygodniu 2021 r. i były...

Jak informuje Biuro Analiz i Strategii KOWR w 18. tygodniu br.  za kurczęta brojlery dostawcom płacono przeciętnie 3,91 zł/kg, o 1,5% więcej niż tydzień wcześniej i o 4,5% więcej niż przed miesiącem. Żywiec indyczy kupow...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.