Artykuły w kategorii: Wiadomości handel i gastronomia
Biedronka rozpoczęła testowanie okularów z wirtualną rzeczywistością w 8 sklepach w całej Polsce. Gogle VR będą służyły do prowadzenia szkoleń z zakresu wypieku pieczywa. To nie koniec innowacji w Biedronce. Sieć wdraża też chatbot, dzięki któremu pracownicy będą ...
Zgodnie z informacją przekazaną przez Komisję Europejską, chilijskie służby weterynaryjne zatwierdziły Polskę do eksportu produktów z mięsa drobiowego.
Ww. zatwierdzenie stanowi kolejne już rozszerzenie listy towarów, które polskie zakłady mogą eksportowa...
Jak podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR przez okres 3 kwartałów 2019 r. łączne wyeksportowano z Polski produkty mięsne w postaci wieprzowiny, wołowiny i drobiu na kwotę ponad 5,1 mld EUR czyli ok. 22,1 mld zł. Warto podkreślić, że nastąpił tutaj wzrost rok do roku o 3%!...
Główny Lekarz Weterynarii informuje, iż na podstawie wyników badań uzyskanych w Państwowym Instytucie Weterynaryjnym - Państwowym Instytucie Badawczym w Puławach, w okresie od 14 listopada do 15 grudnia 2019 r. potwierdzono wystąpienie 53 przypadków ASF u d...
Jak podaje KOWR w okresie od 25.11 do 1.12.2019 r. ubojnie drobiu w Polsce kupowały kurczęta brojlery średnio po 3,19 zł/kg, o około 1% taniej niż tydzień wcześniej oraz o 2% taniej niż przed miesiącem, a indyki średnio po 5,80 zł/kg i było to o około 1% niżej niż w poprz...
Minister rolnictwa i rozwoju wsi Jan Krzysztof Ardanowski, dr hab. Jarosław Dumanowski prof. Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu oraz prezes Fundacji Szkoła na widelcu Grzegorz Łapanowski, rozmawiali o dziedzictwie kulinarnym i systemach jakości żywności.– Rynek żyw...
Sytuacja na rynku wieprzowiny staje się coraz bardziej nerwowa. W Polsce systematycznie z tygodnia na tydzień drożej żywiec. Przykładowo w okresie 25.11 – 1.12.2019 r. dostawcy za trzodę chlewną uzyskiwali przeciętnie 6,08 zł/kg, o 3% więcej niż w poprzednim tygodniu oraz...
Stokrotka Optima to test nowej formuły prowadzenia sklepu. Cały czas uważnie obserwujemy to, co się dzieje na rynku oraz szukamy nowych rozwiązań, które będą stanowiły kolejny krok w rozwoju naszej firmy. – mówi Mirosław Wawryszczuk, Dyrektor Marketingu i Sp...
W okresie 18–24.11.2019 r. cena kurcząt brojlerów w skupach, podobnie jak w poprzednim tygodniu nie uległy zmianie, kupowano średnio po 3,21 zł/kg. Były one o 2% tańsze niż przed miesiącem i o 1% tańsze niż przed rokiem. Indyki skupowano przeciętnie po 5,84 z...
Zakłady Mięsne SKIBA otrzymały certyfikat potwierdzający najwyższe standardy produkcji produktów mięsnych w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP....