Wiadomości/Wiadomości handel i gastronomia - Strona 144 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Wiadomości handel i gastronomia

Znaczny wzrost importu wieprzowiny do Chin w 2015 r.

Z uwagi na spadek produkcji i wzrost cen, w 2015 r. Chiny zwiększyły znacznie import wieprzowiny. Według danych chińskiego urzędu celnego, przywóz mięsa świeżego i mrożonego (bez podrobów) wzrósł w skali roku o 38% do 777,5 tys. ton. Różnic...

Nowy Główny Lekarz Weterynarii

Włodzimierz Skorupski otrzymał we wtorek 09.02.2016 r. z rąk ministra rolnictwa i rozwoju wsi Krzysztofa Jurgiela akt powołania na stanowisko Głównego Lekarza Weterynarii. W uroczystości uczestniczyła także podsekretarz stanu Ewa Lech. Akt powołania podpisała premier Bea...

Rośnie pogłowie bydła w Stanach Zjednoczonych

Jak informuje Amerykański Departament Krajowej Statystyki Rolnej (NASS), w dniu 1 stycznia 2016 r. pogłowie bydła w Stanach Zjednoczonych liczyło 92 mln sztuk, tj. było o 3% wyższe niż przed rokiem oraz najwyższe od 2011 r. Pogłowie wszystkich krów oraz jał&oa...

Japonia zezwala na import wieprzowiny z Meksyku

Japonia uznała Meksyk za kraj wolny od klasycznego pomoru świń, co pozwoli na zwiększenie eksportu meksykańskiej wieprzowiny na rynek japoński. Obecnie wysyłki przekraczają 70 tys. ton rocznie. Poprzednio japońskie ministerstwo rolnictwa uznawało za wolne od klasyczne...

Wzrost eksportu jagnięciny w I kwartale sezonu 2015/2016 w Now...

W I kwartale nowego sezonu 2015/2016 (październik-grudzień) Nowozelandczycy wyeksportowali łącznie 66,8 tys. ton mięsa jagnięcego, tj. o 16,2% więcej niż w analogicznym okresie sezonu 2014/2015. Wartość tego eksportu zwiększyła się zaś o 12% do 589 mln USD. Średnia cena eksport...

Produkcja młodego bydła mlecznego we Francji w 2016 r.

Produkcja młodego bydła mlecznego obniży się prawdopodobnie o 4% w 2016 r., podczas gdy produkcja młodego bydła ze stad mięsnych będzie stabilna. Produkcja ogółem młodego bydła będzie mniejsza niż przed rokiem, ale efekt ten zostanie zniwelowany przez wyższą średnią...

Ubój bydła płci żeńskiej we Francji w 2016 r.

Pogłowie krów mamek zwiększyło się o 1,5% w minionym roku, co było wynikiem dopłat do krów mamek oraz korzystnych warunków pastwiskowych podczas ciepłej jesieni. W br. liczba ubojów bydła płci żeńskiej ogółem we Francji wzrośnie o 3% do 824 ty...

Większa produkcja wołowiny we Francji w 2016 r.

Według prognoz francuskiego instytutu hodowli zwierząt, po 2,5% wzroście produkcji mięsa wołowego we Francji w 2015 r., produkcja tego gatunku mięsa w 2016 r. zwiększy się prawdopodobnie o ponad 1% do 1 mln 518 tys. ton. Dla porównania w 2016 r. produkcja wołowiny w całe...

Pierwsze zaproszenie KE do składania propozycji programów prom...

W wyniku nowej polityki promocyjnej przyjętej przez Komisję Europejską, jak również w nawiązaniu do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1144/2014 z dnia 22 października 2014 r. w sprawie działań informacyjnych i promocyjnych dotyczących produktó...

Spotkanie z Ambasadorem Francji

Minister Krzysztof Jurgiel przyjął  w czwartek  4 lutego Ambasadora Francji w Polsce Pierre’a Buhlera. Celem spotkania było omówienie aktualnych kwestii w zakresie współpracy polsko-francuskiej w obszarze rolnictwa. Polski minister podziękowa...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.