Warning: unlink(/application/cache/ed/ede27b48b6a8295e8ab9611e98ae47aace3a8401.txt) [function.unlink]: No such file or directory in /system/classes/kohana/core.php on line 921
Wiadomości/Wiadomości handel i gastronomia - Strona 122 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Wiadomości handel i gastronomia

Wzrost cen zakupu kurcząt w ostatnim tygodniu sierpnia

W dniach 22–28 sierpnia 2016 r. za kurczęta brojlery zakłady drobiarskie płaciły przeciętnie 3,56 zł/kg wobec 3,54 zł/kg w poprzednim tygodniu. Było to o 1% więcej niż przed miesiącem, ale o 6% mniej niż przed rokiem.   Źródło: ARR  ...

Ceny indyków maleją (22–28.08.2016 r.)

Indyki skupowano po 4,85 zł/kg, o 1% taniej niż w poprzednim tygodniu i o 2,5% taniej niż przed miesiącem. W odniesieniu do notowań sprzed roku cena indyków była o 16% niższa.   Źródło: ARR...

Powolny wzrost cen zakupu bydła

Od połowy lipca br. powolny wzrost wykazują ceny zakupu bydła. W dniach 22–28 sierpnia 2016 r. za żywiec wołowy uzyskiwano średnio 6,13 zł/kg, o około 1% więcej niż tydzień i niż miesiąc wcześniej oraz o 4% więcej niż przed rokiem.   Źródło: ARR...

Przeciętna cena zakupu żywca wieprzowego w dniach 22–28.08.201...

W czwartym tygodniu sierpnia br. przeciętna krajowa cena zakupu żywca wieprzowego płacona przez zakłady mięsne objęte monitoringiem Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej MRiRW utrzymała się na poziomie zbliżonym do notowanego w poprzednim tygodniu i wyniosła 5,30...

Półtusze wieprzowe - średnia cena w dniach 15–21 sierpnia

Ceny zbytu półtusz wieprzowych nie zmieniły się w porównaniu z poprzednim tygodniem i wynosiły przeciętnie 7,65 zł/kg. Były one o 0,3% niższe niż miesiąc wcześniej, ale o 21,5% wyższe niż przed rokiem.   Źródło: ARR...

Średnia cena skupu drobiu od 15–21 sierpnia

Kurczęta brojlery skupowano średnio po 3,54 zł/kg wobec 3,53 zł/kg w poprzednim tygodniu i 3,55 zł/kg miesiąc wcześniej. W porównaniu z notowaniami sprzed roku kurczęta były tańsze o 6%. Cena skupu indyków ukształtowała się na poziomie 4,88 zł/kg, o 1% niższym ...

Cena żywca wołowego w Polsce od 15–21 sierpnia

Cena żywca wołowego w Polsce utrzymała się na poziomie zbliżonym do notowanego w poprzednim tygodniu i wyniosła 6,08 zł/kg. Żywiec wołowy był o 1,5% droższy niż przed miesiącem i o 3% droższy niż przed rokiem.   Źródło: ARR...

Prywatne przechowywanie wieprzowiny

Zgodnie z danymi KE udostępnionymi 25 sierpnia 2016 r. w Unii Europejskiej do końca drugiego kwartału br. z mechanizmu prywatnego przechowywania wycofano blisko 74 tys. ton wieprzowiny. Tak więc na lipiec do wycofania pozostało około 16 tys. ton. W Polsce w drugim kwartale br. ...

Powolny spadek cen zakupu żywca wieprzowego

Po dynamicznym wzroście od maja do połowy lipca, od pięciu tygodni ceny zakupu żywca wieprzowego w Polsce ulegają powolnemu spadkowi. W okresie 15–21 sierpnia 2016 r. zakłady mięsne objęte monitoringiem Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej MRiRW za trzodę ...

Ciężka sytuacja na rynku królików

Lato to trudny czas na rynku królików. Zwykle w okresie wakacji spada spożycie tego mięsa. W tym sezonie jest jeszcze trudniej, gdyż krajowy potentat w skupie żywca zaczął obniżać ceny. Były momenty, kiedy stawki były niższe nawet o 1 zł/kg. Teraz za żyw...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.