Wiadomości/Wiadomości handel i gastronomia - Strona 131 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Wiadomości handel i gastronomia

Skup indyków w okresie 2–8.05.2016 r.

Indyki skupowano średnio po 5,27 zł/kg, o 1% taniej niż w poprzednim notowaniu. W odniesieniu do cen sprzed miesiąca i sprzed roku indyki były tańsze odpowiednio o 3% i 10%.   Źródło: ARR...

Ceny skupu kurcząt brojlerów w pierwszym tygodniu maja

Za kurczęta brojlery zakłady drobiarskie płaciły przeciętnie 3,35 zł/kg, o 0,5% więcej niż tydzień wcześniej, o 3% więcej niż przed miesiącem oraz o 1% więcej niż rok wcześniej.    Źródło: ARR...

Bydło rzeźne klasy R3 - średnia cena na rynku unijnym

W dniach 2–8.05.2016 r. na rynku UE ceny bydła nieznacznie spadły. Średnia unijna cena bydła rzeźnego klasy R3 ukształtowała się na poziomie 362,62 EUR za 100 kg masy poubojowej schłodzonej, o 0,4% niższym niż tydzień wcześniej i o 5% niższym niż przed rokiem. W Polsce...

Świnie rzeźne klasy E - ceny na rynku unijnym

W pierwszym tygodniu maja na rynku unijnym za świnie rzeźne klasy E (według Komisji Europejskiej) płacono średnio po 130,99 EUR/100 kg masy poubojowej schłodzonej, o 2% więcej niż w poprzednim tygodniu, ale o 7% mniej niż przed rokiem. Krajowa cena trzody chlewnej klasy E w...

Dalszy wzrost cen skupu trzody chlewnej

W dniach 2–8.05.2016 r. zakłady mięsne objęte Zintegrowanym Systemem Rolniczej Informacji Rynkowej MRiRW skupowały żywiec wieprzowy przeciętnie po 4,33 zł/kg, o 4% drożej niż tydzień wcześniej i o 5% drożej niż cztery tygodnie wcześniej. Żywiec wieprzowy był także o 4% dr...
Opublikowany: 17.05.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Nowe sklepy BIEGUN

Zakład Przetwórstwa Mięsnego BIEGUN, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, uruchomił swój firmowy E-sklep, w którym można robić zakupy przez internet. Sklep działa od marca, można w nim zamówić wędliny produkowane bezpośrednio przez za...

Branża drobiarska w Polsce uzależniona od eksportu

Jak oceniają eksperci Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, branża drobiarska w Polsce jest coraz bardziej uzależniona od sprzedaży zagranicznej. która nadal jest głównym czynnikiem sprawczym rozwoju produkcji i całej branży drobiarskiej. ...

Ustawa ułatwiająca rolnikom sprzedaż żywności

Podstawowym celem ustawy przygotowywanej przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi jest stworzenie polskim rolnikom korzystnych warunków do rozwoju produkcji i sprzedaży detalicznej, bez udziału pośredników, żywności wyprodukowanej w całości lub w części z ich wł...

Krajowa cena zbytu ćwierci wołowych w dniach 25.04 – 1.05.2016...

Kompensowane ćwierćtusze wołowe zbywano średnio po 12,39 zł/kg. Cena ta była o około 1% wyższa niż w poprzednim tygodniu, niż miesiąc wcześniej, a także niż przed rokiem.   Źródło: ARR...

Handel wieprzowiną na świecie - prognozy na 2016 r.

W 2016 r. na światowy handel wieprzowiną będzie miał wpływ nadal wzmożony popyt ze strony Chin oraz kursy wymiany walut, ze względu na spodziewane dalsze umocnienie się dolara amerykańskiego. Skorzystają na tym głównie eksporterzy UE i Brazylii, ponieważ mięso z tych reg...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.