Wiadomości/Wiadomości handel i gastronomia - Strona 140 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Wiadomości handel i gastronomia

Ceny skupu kurcząt brojlerów i indyków w okresie 29.02 – 6.03....

Zakłady drobiarskie skupowały kurczęta brojlery średnio po 3,31 zł/kg, o 1 gr/kg drożej niż tydzień wcześniej i o 3% drożej niż przed miesiącem. Przed rokiem cena była droższa o 4,5%. Indyki skupowano przeciętnie po 5,58 zł/kg, o 1% taniej niż w poprzednim tygodniu i o 3% tan...
Opublikowany: 17.03.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Średnia krajowa cena zakupu żywca w dniach 29.02 – 6.03.2016 r...

Żywiec wołowy (według ZSRIR MRiRW) kupowano w Polsce w podanym okresie średnio po 6,10 zł/kg, o 1% drożej niż w poprzednim tygodniu. Był on natomiast o 2% tańszy niż miesiąc wcześniej i niż przed rokiem.   Źródło: Agencja Rynku Rolnego...
Opublikowany: 17.03.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Cena zakupu żywca wieprzowego w pierwszym tygodniu marca br.

Średnia krajowa cena zakupu żywca wieprzowego w dniach 29.02 – 6.03.2016 r. płacona przez zakłady mięsne objęte monitoringiem Zintegrowanego Systemu Informacji Rynkowej MRiRW ukształtowała się na poziomie 4,05 zł/kg i była o 2% niższa niż w poprzednim tygodniu oraz o 3% n...
Opublikowany: 17.03.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Produkcja wołowiny we Wspólnocie w 2016 r.

Komisja Europejska prognozuje, że w 2016 r. produkcja netto tego gatunku mięsa we Wspólnocie zwiększy się o 2% do 7 mln 876 tys. ton. Do wzrostu tego przyczynią się niskie ceny mleka, co wpłynie z kolei na dalszą restrukturyzację w sektorze mleczarskim, prowadzącą do red...

Prognozy dotyczące produkcji mięsa i żywca wołowego w Hiszpani...

W 2015 r. zanotowano wzrost produkcji w sektorze wołowiny w Hiszpanii, ponieważ sprzyjał wysoki popyt na mięso oraz żywiec płynący z krajów trzecich. Wszystko wskazuje na to, że poprawa w tym sektorze będzie postępować również w 2016 r. W styczniu 2015 r. stan pog...

Polski handel przetworami mięsnymi w 2015 r.

W 2015 r. Polska wyeksportowała 300,1 tys. ton przetworów mięsnych, tj. o 7,1% więcej niż przed rokiem. W ujęciu wartościowym eksport tych towarów wzrósł o 7,2% do 893,3 mln EUR. W minionym roku wyeksportowano z Polski około 84,5 tys. ton kiełbas o wartośc...
Opublikowany: 15.03.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Produkcja królików bardziej opłacalna

Jeszcze kilka lat temu rynek królików przeżywał duże załamanie, ale sytuacja się zmienia. Produkcja stała się bardziej opłacalna, a do grona starszych hodowców coraz częściej dołączają młodzi. Klientów chętnych do nabycia tych zwierząt zarówno...
Opublikowany: 15.03.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Ceny skupu indyków

Za hodowcami indyków bardzo dobry rok. Ten zapowiada się już nieco gorzej. Optymistyczne jest jednak to, że równocześnie ze spadkiem cen skupu tanieją też pasze. Zdaniem przetwórców na hodowli indyków wciąż można zarobić. Jeszcze w grudniu 201...
Opublikowany: 15.03.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Kontrole przeprowadzone przez jednostki certyfikujące w 2015 r...

W 2015 r. do przeprowadzania kontroli oraz wydawania i cofania certyfikatów potwierdzających zgodność procesu produkcji produktów rolnych i środków spożywczych posiadających chronione nazwy pochodzenia (ChNP), chronione oznaczenia geograficzne (ChOG) lub bę...
Opublikowany: 14.03.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Kontrole przeprowadzone przez wojewódzkie inspektoraty JHARS w...

W 2015 r., po przeprowadzeniu kontroli na wniosek producentów, wojewódzcy inspektorzy JHARS wydali 59 świadectw jakości potwierdzających zgodność procesu produkcji produktów posiadających zarejestrowane nazwy jako ChNP, ChOG, GTS ze specyfikacją. Dodatkowo ...
Opublikowany: 14.03.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.