FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Czy indyk jest smaczny? To mało powiedziane.

„Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka” – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.   Mięsa z indyka, po prostu nie może zabraknąć w dobrych sklepach ze stois...
Opublikowany: 07.08.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, Etykiety:

Gdzie kupujemy mięso ?

    Zakupy można przeprowadzać w sposób mniej lub bardziej świadomy. Ten mniej świadomy najczęściej polega na tym, że wchodzimy do pierwszego lepszego sklepu, wybieramy towar pierwszy z półki i mamy nadzieję, że los nam sprzyja. Jeśli jednak chodzi o t...
Opublikowany: 02.08.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, sklepy detaliczne, sklepy mięsne, Etykiety:

Rasy bydła mięsnego w Polsce

  Charakterystyka i zalety mięsa: limousine, holsztyńsko – fryzyjska. W Polsce występuje kilka mięsnych ras bydła, jednak wśród najpopularniejszych i najbardziej cenionych, warto wymienić limousine oraz odmianę holsztyńsko-fryzyjską. Ta pierwsza należy ...
Opublikowany: 31.07.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety:

Indyk dobry na wszystko!

zdj. Pixaby Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.   Indycze mięso potrafi naprawdę zadziwić swym bogactwem walorów...
Opublikowany: 25.07.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, Etykiety: indyk,

Szponder wołowy - nie ma to jak mięso z lokalnej masarni, prod...

Nie ma to, jak mięso z lokalnej masarni!  Najlepszy rosół to taki, w którym nie brakuje dobrej wołowiny. Zresztą każdy wywar na niej oparty jest aromatyczny i smaczny. Wołowina to mięso w Polsce coraz bardziej doceniane ze względu na wysoką przyswa...
Opublikowany: 13.07.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Mięso wołowe, ćwierci producent Blutex

Firma BLUTEX Sp. z o.o. to niewielka ubojnia zatrudniająca ok. 40 osób, istniejąca na runku od  2001 roku. Zasięg działalności firmy obejmuje takie województwa jak: wielkopolskie, lubuskie, dolnośląskie i kujawsko – pomorskie. Zakład specjalizuje s...
Opublikowany: 10.07.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Kiełbasa grillowa kujawsko-pomorskie

  Klient nasz Pan, więc polecaj mu to, co najlepsze! Klienci są coraz bardziej wybredni i wymagający, a sprzedawcy- ekspedienci bardzo często bywają niepewni tego, co sprzedają.   Dlaczego tak się dzieje? Z prostego powodu, gdyż produkty, które polec...
Opublikowany: 12.06.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

Posiłek pod chmurką – wielkie grillowanie!

Do serwowania posiłków pod chmurką skłania nas nie tylko piękna pogoda, ale i różnorodna oferta produktów, które dość łatwo można przyrządzić na rozgrzanym ruszcie. Najważniejsze na grillu są produkty mięsne, więc powinniśmy wybierać je z dużą uwa...
Opublikowany: 01.06.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

Baranina i jagnięcina - co warto wiedzieć?

Baranina i jagnięcina – trzy góralskie prawdy   „Baranina jest twarda i brzydko pachnie” - to prawda, ale jest to tzw. trzecia prawda góralska, czyli g… prowdo. Ten przesąd pokutuje u nas jeszcze od czasów PRL-u, kiedy to z...
Opublikowany: 27.04.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, baranina, jagnięcina, Etykiety:

Ćwierćtusze wołowe chłodzone – producent

W latach 90 wołowina była bardzo popularnym mięsem. Jej spożycie wynosiło ok. 17 kg w skali roku na osobę, ze względu na wykorzystanie jej do produkcji przetworów mięsnych – głównie kiełbas. Obecnie spożycie wołowiny jest 10-krotnie mniejsze. Powodem taki...
Opublikowany: 19.04.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina, mięso, łódzkie,

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.