FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Producent wędlin z zachodniopomorskiego - firma Zawrot

Domowe wędliny pieczone i wędzone, doprawione aromatyczną mieszanką przypraw, to smakołyki uwielbiane przez wszystkich. Chrupiąca skórka i soczyste mięso tworzą duet, dostarczający niezapomnianych wrażeń smakowych. Aby cieszyć się wspaniałym aromatem tych przysma...

Mięso z królika dla gastronomii oraz hurtowni firma Amciu

Z powodu niecodziennego smaku i wysokich wartości odżywczych mięso królika cieszy się sporym zainteresowaniem. Lekkostrawne, o niskiej zawartości tłuszczu, coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Za mięsem królika przemawia również fakt, że je...

Kurczaki opolskie - świeże elementy - ubojnia drobiu Tomasz P...

Przez lata efektywnego funkcjonowania na rynku mięsnym ubojnia drobiu Prus przechodziła nieustanną modernizację, dostosowując się do wymogów europejskich i uzyskując zdolność produkcyjną do 12 tysięcy sztuk dziennie. Towar dostarczany do ubojni pozyskiwany jest z&n...

Wędliny „Zbyszko” - doskonały smak i sprawdzone receptury...

Zakłady Mięsne „Zbyszko” to rodzinna firma z tradycjami, sprzedająca wyroby wędliniarskie do ponad 50 sklepów w Łodzi oraz województwie łódzkim. Stabilna pozycja firmy na rynku jest wynikiem spełnienia kilku czynników: najwyższej ja...

Mięsne gusta Polaków

Polacy jedzą coraz mniej wędlin. W 2012 roku produkcja wędlin, poza drobiowymi, zanotowała spadek o ok. 2 proc. w stosunku do roku poprzedniego. Według danych Instytutu Ekonomiki Rolnictwa iGospodarki Żywnościowej spadek spożycia mięsa i wędlin w Polsce w latach 2012/2013...

Świeże mięso wieprzowe i wołowe - producent Zakład Mięsny Mośc...

Mięso czerwone to jedno z najczęściej spożywanych mięs w Polsce. Wykorzystywane jest do produkcji wędlin, wędzonek, kiełbas a także w gastronomii, jako składnik wielu potraw. Sprawdzonym producentem mięsa wieprzowego oraz wołowego jest Zakład Mięsny Mościbrody z Wiśniewa ...

Szynka włoska i Kiełbasa pieprzowa - nowości firmy Markam

Do czołowych produktów zakładu przetwórstwa mięsnego „MARKAM” dołączyły dwie nowości Szynka włoska oraz  Kiełbasa pieprzowa surowa. Wędliny produkowane są zgodnie z ideą  „od ziarnka do garnka”, co oznacza że podstawą produk...

Wielki dym o wędzonki

Firmy mięsne i masarnie z całej Polski wypowiadają wojnę unijnym przepisom i walczą o wędliny tradycyjne. Nowa unijna dyrektywa, która obowiązywać ma od 1 września 2014 roku spowodować może zamknięcie kilkudziesięciu lokalnych masarni. Wśród krajów ...

Elementy wieprzowe oraz półtusze – świeże mięso z Małopolski...

Zakłady Mięsne „TUR” to nowoczesna, bogato wyposażona firma z tradycjami, specjalizująca się w rozbiorze trzody chlewnej. Jako lider branży mięsnej na terenie województwa małopolskiego, zakład TUR posiada własne laboratorium, a gwarancją najwyższyc...

CHLUBA DOMU – markowe wędliny na polskie stoły

Tworząc tą grupę wędlin naszym mistrzom masarskim przyświecała myśl, aby stworzyć produkty pod hasłem "To co najlepsze w domowej kuchni". Smakując produkty odbędziecie Państwo nostalgiczną podróż do czasów, kiedy nasze mamy i babcie samodzielnie ...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Ostatnia