FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Steki wołowe z grilla, czyli mięso na ruszt – łódzkie

Jak wiadomo, na grillu możemy upiec niemal wszystko. Najczęściej wybieramy mięso drobiowe lub wieprzowe w postaci karkówki. Warto pokusić się jednak o coś więcej i przygotować wołowinę, bo jest krucha, smaczna i zawiera dużą ilość białka oraz żelaza. Co powiecie ...

Oryginalny turecki kebab - producent NUR

Kebab jest posiłkiem szybkim i niezwykle popularnym - niemal każdy punkt gastronomiczny posiada go w swojej ofercie. Liczba lokali serwujących to pyszne danie stale wzrasta, a klientów nie brakuje. Kebab może być przygotowywany na różne sposoby, cieszy się w...

Półtusze wieprzowe – małopolskie

Półtusze wieprzowe są ważnym elementem przemysłu mięsnego ze względu na różnorodność otrzymywanych w wyniku ich rozbioru części zasadniczych, jak np.: karkówka, schab, szynka, łopatka, boczek, żeberka czy golonki. Dużą rolę odgrywa w tym ...

Mięso z królika dla gastronomii – gdzie kupić

Polska zaczyna być ostatnio zaliczana do czołowych producentów królików mięsnych w Europie. Dziewięćdziesiąt procent mięsa z królika jest wysyłana na eksport. Polacy średnio zjadają około 0,4-0,5 kg mięsa króliczego na osobę, podczas gd...

Mięso wieprzowe z Małopolski – ubojnia i rozbiór 

Najczęściej wykorzystywanym mięsem w polskiej produkcji wędliniarskiej jest mięso wieprzowe. To z niego w ogromnej większości produkowane są szynki, kiełbasy i pasztety, a także popularne na polskich stołach, często przyrządzane kotlety mielone, żeberka czy galarety wiepr...

Mięso wieprzowe, elementy z kurczaka. Hurtownia mięsa i wędlin...

  Drobimax – kompleksowość, profesjonalizm, partnerstwo Firma handlowa Drobimax funkcjonuje na rynku od 1995 roku. Początkowo działała jako hurtownia drobiarska, jednak ze względu na rozwój działalności przedsiębiorstwo poszerzyło pole swojej aktywno...

Wyroby grillowe z Małopolski. Naturalnie z gór

Małopolska to w dużej mierze obszary górzyste. Górale, jako ludzie blisko związani z naturą, często spożywali posiłki na świeżym powietrzu. I zimą, i latem piekli nad ogniskiem aromatyczne kiełbaski, jednak idąc z duchem czasu, jak wszyscy zaczęli korzystać z t...
Opublikowany: 10.06.2015 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Etykiety: wieprzowina, inne,

Przechowywanie wędlin w podróży

Przed wyjazdem na wakacje, szczególnie w towarzystwie dzieci warto zastanowić się, co spakujemy do plecaków i bagażu podręcznego. Każdy rodzic zaświadczy, że w podróż bliską lub daleką powinniśmy zabrać „małe co nieco” – bowiem gł&oacut...

Wędliny regionalne z małopolskiego

Wędliny regionalne w ostatnich latach podbijają rynek mięsny. Dzieje się tak dlatego, że każdy region specjalizuje się w produkcji charakterystycznych dla niego wędlin, których receptury pochodzą zwykle sprzed dziesiątek lat i w niezmienionej lub podobnej formie ut...

Kiełbasa na ognisko, czyli co upiec na kiju

Grillowanie jest świetnym sposobem na spędzenie wolnego czasu. Przygotowywanie potraw na grilla pozwala poznawać nowe smaki i produkty. Najpopularniejszymi daniami z grilla są kiełbaski – niezwykle proste w przygotowaniu, a jednocześnie smaczne, oraz kaszanka, kt&oa...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Ostatnia