FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

20 lat na rynku - Ryszard i Remigiusz Sadowscy, firma Drobimax

Od 20 lat działają na rynku. Mówią, że swój sukces zawdzięczają zaangażowaniu i profesjonalizmowi swoich pracowników. O renomie swojej firmy, drodze do sukcesu i planach na przyszłość, opowiadają w wywiadzie właściciele firmy Drobimax – Ryszard ...

Mięso wołowe dla gastronomii, sklepów detalicznych i hurtowni...

Pyszny rosół na wołowinie to prawdziwy symbol polskich, tradycyjnych obiadów. Lata płyną, moda się zmienia, ale większość osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu, przyjęcia weselnego czy innej ważnej dla nas okoliczności bez rosołu. Ten z kolei, a...

Wędliny i mięso – lokalne, regionalne i tradycyjne dlaczego wa...

Portal FirmyMiesne.pl rozpoczął akcję pt. „Festiwal mięsnych produktów lokalnych, regionalnych i tradycyjnych”. Celem jest promowanie produktów lokalnych, regionalnych i tradycyjnych oraz  przekonanie odbiorców detalicznych, hurtowych or...

Mięso drobiowe dla zakładów mięsnych - warmińsko-mazurskie...

Mięso drobiowe cieszy się niesłabnącą popularnością, z uwagi swoją uniwersalność oraz małą zawartość tłuszczu. Trzeba też zaznaczyć, że mięso drobiowe w porównaniu z innymi rodzajami mięsa zawiera wyższą zawartość pełnowartościowego, łatwo przyswajanego przez organizm...

Krajowe półtusze wieprzowe z Łodzi

Niezaprzeczalne jest, że polskie półtusze wieprzowe należą do najlepszych gatunkowo. Producentów, którzy kupują wieprzowinę nie powinny przekonywać argumenty o nieco niższych cenach mięsa zagranicznego, ponieważ klasę samego mięsa oraz wytwarzanych z ...

Wędliny tradycyjne z województwa łódzkiego - Szynka walichnows...

Dwa nurty, które zajmują czołowe miejsce podczas produkcji mięsa oraz wyrobów mięsnych to naturalność i lokalność. Dlatego też większość producentów z tego segmentu stara się w jak najlepszy sposób wpisać w obowiązujący trend po to, aby spełnia...

Półtusze wieprzowe z Małopolski

Półtusze wieprzowe pochodzące od krajowego producenta poszczycić się mogą najwyższą jakością. Potwierdzić to mogą zarówno firmy sprzedające mięso jak i zakłady produkujące wyroby wędliniarskie, dla których świeżość oraz smak mięsa są priorytetem. Ub...

Kebab wołowy - producent MBM Meat Food mazowieckie

Kebab to najpopularniejszy fast-food obecnych czasów. Serwowany jest praktycznie w każdej restauracji, ponieważ cieszy się uznaniem wielu konsumentów na świecie i w kraju. Standardowy kebab kojarzy się ze  smaczną pitą z mięsem, różn...
Opublikowany: 25.08.2015 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, cielęcina, wołowina, Etykiety: mięso, kebab,

Dostawca mięsa wieprzowego - Warszawa, zachodnio-pomorskie, ma...

Wieprzowina jest niezaprzeczalnie ulubionym mięsem Polaków ze względu na wieloletnią tradycję, ogólną dostępność, atrakcyjną cenę i oczywiście  smak.  Niestety nie każdy produkt, który oferują producenci, spełnia najważniejsze kryteria. Wybiera...

Wołowina nie tylko na steki z polskiego zakładu – zdrowie i ...

Dlaczego ciągle nie doceniamy mięsa wołowego? Zaskakujące jest, jak niewiele osób zdaje sobie sprawę, że wołowina jest bardzo zdrowym mięsem.  Zawiera od 7 do maksymalnie 30 procent tłuszczu, a dla porównania mięso wieprzowe może zawierać nawet 50 procent ...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Ostatnia