Artykuły - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Artykuły

Skrzyniopaleta w zakładzie mięsnym, dlaczego warto wybrać wyso...

  Magazynowanie i transport to bardzo ważne obszary w zakładzie mięsnym. Mięso i przetwory to bardzo wymagające produkty pod względem higieny, temperatury i bezpieczeństwa. Dla wielu firm inwestowanie w wysokiej jakości produkty, które mają dużo większą trwałoś...
Opublikowany: 19.01.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Rośnie eksport wielu produktów mięsnych z Polski

W okresie styczeń–listopad 2021 r. łączne przychody z polskiego eksportu produktów wieprzowych, wołowych oraz drobiowych przekroczyły 6 mld EUR (27,5 mld zł) i były o 9% większe niż przed rokiem - podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR. Największy udział w wartości e...
Opublikowany: 18.01.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, eksport, Etykiety:

Zielony Ład i przyszłość strategii " Od pola do stoły" w Unii...

W grudniu 2021 r.  przedstawiciele organizacji zrzeszonych w European Livestock Voice zaprosili p. Timmermansa do odwiedzenia gospodarstwa zajmującego się produkcją mleka i wołowiny, które znajduje się w belgijskim regionie - Walonii. Wizyta ta zorganizowa...
Opublikowany: 13.01.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Jaką dietę stosowali starożytni mieszkańcy Pergamonu i dobrze ...

Dieta roślinna starożytnych nie zawsze wynikała z wyboru, religii czy etyki. Zdaniem naukowców z zespołu Prof. Wolfa Teegena z Uniwersytetu Monachijskiego, mięso i ryby w starożytnym Pergamonie były tak drogie, że stać na nie było tylko najbogatszych. Braki w diecie rzut...

Podsumowanie polskiego eksportu i importu mięsa i żywca stycze...

Jak podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR, w okresie styczeń–październik 2021 r. łączne przychody z polskiego eksportu produktów wieprzowych, wołowych oraz drobiowych wyniosły 5,4 mld EUR (24,5 mld zł) i były o 6% większe niż przed rokiem. Najwięks...
Opublikowany: 03.01.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Najważniejsze spotkanie całej branży spożywczej już w kwietniu...

Kolejna edycja największych targów żywności i napojów w Polsce odbędzie się w dniach 5 – 7 kwietnia 2022 r. w EXPO XXI w Warszawie. Organizatorzy targów podkreślają, że niezwykle cieszą się na możliwość bezpośrednich spotkań, a wśród Wystawc&oa...

Jubileusz 30 - lecia Zakładów Mięsnych SKIBA S.A.

    W tym roku mija 30 lat od powstania marki Skiba, która obecnie jest jednym z liderów branży mięsnej w Polsce i Europie. Firmę założył Andrzej Skiba wraz z żoną Mirosławą. Zakłady Mięsne Skiba S.A. to trzy nowoczesne zakłady w skład kt&oac...

Innowacyjne worki termokurczliwe - AMIVAC S, zwiększające trwa...

Pakowanie i logistyka produktów spożywczych, szczególnie mięsa i wędlin w XXI w. to jedno z najważniejszych wyzwań w branży spożywczej. Skomplikowany i wymagający łańcuch dostaw, terminy przydatność do spożycia, wpływ czynników zewnętrznych na ubytki, ...

jak wydłużyć okres przydatności produktów spożywczych - folia ...

Dzisiaj i w przyszłości, czas jest jednym z najbardziej cenionych zasobów. Powstaje więc wiele pytań m.in. w branży mięso — wędliny, jak sprawić, aby produkty mogły zachować świeżość, atrakcyjny wygląd i smak — jak najdłużej. Ciekawe rozwiązanie w tym...

Sytuacja w polskich skupach żywca styczeń - październik 2021 r...

Jak informuje Biuro Analiz i Strategii KOWR na podstawie GUS w Polsce w okresie styczeń–październik 2021 r. dostawy żywca rzeźnego do podmiotów skupujących były zbliżone do uzyskanych przed rokiem i wyniosły 4,8 mln ton. Wzrost dostaw odnotowano w...

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.