Artykuły w kategorii: Artykuły
Rośnie apetyt na marki własne
Targi Kielce zapraszają na II Targi i Konferencję Producentów Marek Własnych PLME . Warsztaty poprowadzą najlepsi specjaliści branży. Marki własneświęcą w Polsce tryumfy, są wszędzie, a ich udział w rynku detalicznym przekroczył już ...
Półtusze wieprzowe są ważnym elementem przemysłu mięsnego ze względu na różnorodność otrzymywanych w wyniku ich rozbioru części zasadniczych, jak np.: karkówka, schab, szynka, łopatka, boczek, żeberka czy golonki. Dużą rolę odgrywa w tym ...
Polska zaczyna być ostatnio zaliczana do czołowych producentów królików mięsnych
w Europie. Dziewięćdziesiąt procent mięsa z królika jest wysyłana na eksport. Polacy średnio zjadają około 0,4-0,5 kg mięsa króliczego na osobę, podczas gd...
Opublikowany: 18.06.2015
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Nowości produktowe w branży mięsnej,
mięso,
królik,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
mięso,
królik,
Gotowe dania na grilla to jedne z najbardziej pożądanych i najczęściej kupowanych przez klientów produktów, szczególnie w okresie letnim. Obecnie, kiedy mamy coraz mniej czasu na samodzielne przyrządzanie i przyprawianie ulubionych przysmaków, ...
Remigiusz Zagraba: Zakłady Mięsne Berger są obecnie na etapie rebrandingu firmy. Jednym z elementów jest metamorfoza logotypu. Dlaczego zdecydowaliście się Państwo na zmianę wizerunku i co wniesie on nowego?
Monika Berger: Nowy logotyp, to nasz nowy począ...
Przed wyjazdem na wakacje, szczególnie w towarzystwie dzieci warto zastanowić się, co spakujemy do plecaków i bagażu podręcznego. Każdy rodzic zaświadczy, że w podróż bliską lub daleką powinniśmy zabrać „małe co nieco” – bowiem gł&oacut...
Remigiusz Zagraba: Hurtownia mięsa i wędlin KAMIR ma swoją siedzibę w Chrzanowie. Jaki obszar obsługujecie obecnie logistycznie?
Janusz Pasternak: Nasza firma działa obecnie na terenie dwóch województw: śląskiego i małopolskiego, to tutaj skupiamy g...
Remigiusz Zagraba: Kiedy powstała firma STEFAN i jaka jest Państwa główna działalność?
Paweł Sołtys: Dolnośląskie Hurtownie Wędlin STEFAN powstały w grudniu 1989 r. Zajmujemy się dystrybucją oraz hurtową i detaliczną sprzedażą wędlin, konserw, mięsa, drobiu, ser&oac...
Zdj. Kiełbasa swojska - Markam
W koszyczku i na wielkanocnym stole nie może zabraknąć kilku tradycyjnych potraw i przysmaków. Jednym z nich jest kiełbasa, którą serwuje się na różne sposoby.
Jednak, aby każda z przygotowanych potraw miała od...
Remigiusz Zagraba: Jaka jest historia powstania Cechu Wędliniarzy i Rzeźników w m.st. Warszawie ?
Sławomir Zalewski: Obecnie istniejący Cech Wędliniarzy i Rzeźników w m.st. Warszawie, taką nazwę nosi od 2007 r., jest kontynuatorem tradycji przedwojen...