Artykuły w kategorii: Artykuły
Wieprzowina to mięso wszystkim znane i przez wszystkich lubiane. Po odpowiednim przyrządzeniu można z niej przygotować wiele ciekawych potraw. Jednym z elementów wieprzowych jest boczek. Można go grillować, dusić i gotować. Oprócz kulinarnego zastosowania, świe...
„Od pewnego czasu obserwujemy trend, który wskazuje na preferencje w kierunku tzw. wyższej półki. Oznacza to, że klienci kupują droższe produkty o wyższej zawartości mięsa niż kilka lat temu.” – mówi Anna Leszczyńska, Dyrektor Biur...
„Myślę, że naszym największym atutem jest uczciwość i szacunek. Pracując, wszyscy traktujemy się jak rodzina, nasi pracownicy są z nami od kilku lat. Doświadczony zespół jest w stanie sprostać najtrudniejszym wymaganiom, które każdego dnia rzucane są nam ...
Opublikowany: 18.05.2017
Kategorie:
Artykuły,
Handel / Gastronomia,
Maszyny, urządzenia, dodatki, transport,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
tłuszcze,
„Związek poświęca wiele uwagi kreowaniu pozytywnego wizerunku branży w społecznym odbiorze. Reagujemy na wszelkie przejawy niewłaściwej oceny wpływu produkcji trzody chlewnej na środowisko naturalne.”
Wywiadu na temat działalności Krajowego Związku P...
Festiwal Kunsztu Masarskiego
Oryginalne Produkty Mięsne czyli lokalnie, regionalnie i tradycyjnie
Przemierzamy całą Polskę w poszukiwaniu tego, co najlepsze!
Festiwal Kunsztu Masarskiego i Kulinarnego to nowa inicjatywa portalu FirmyMiesne.pl, która ...
Opublikowany: 08.05.2017
Kategorie:
Artykuły,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
dolnośląskie,
kujawsko-pomorskie,
lubelskie,
lubuskie,
łódzkie,
małopolskie,
mazowieckie,
opolskie,
podkarpackie,
podlaskie,
pomorskie,
śląskie,
świętokrzyskie,
warmińsko-mazurskie,
wielkopolskie,
zachodniopomorskie,
Etykiety:
wędliny,
O bogatej ofercie dań z dziczyzny i nie tylko, a także daniach bezglutenowych w wywiadzie dla portalu FirmyMiesne.pl opowiada Jan Baran, szef kuchni, a zarazem właściciel Restauracji pod Baranem.
Remigiusz Zagraba: Restauracja pod Baranem mieści się tuż obok zamku...
Opublikowany: 05.05.2017
Kategorie:
Artykuły,
Wiadomości handel i gastronomia,
Handel / Gastronomia,
gastronomia,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
wędliny,
dziczyzna,
baranina,
gastronomia,
drób,
jagnięcina,
kaczka,
małopolskie,
gęś,
„Zakupy na stoisku mięsnym są dla klienta doznaniem wizualnym, dlatego dużą dbałość przywiązujemy do właściwej aranżacji lady i takiej ekspozycji towaru, która pozwoli klientowi na szybkie odnalezienie szukanego produktu, wyeksponuje produkty premium oraz ...
Cielęcina należy do grupy mięs czerwonych. Pozyskiwana jest ze zwierząt od 2 tygodni do 8 miesięcy. Najsmaczniejsza jednak jest ta pochodząca od zwierząt w wieku pomiędzy 4 a 8 tygodniem, karmionych przede wszystkim mlekiem. Dużo mówi się o jej walorach odżywczych i s...
„Przyszłość należy do produktów kojarzonych ze zdrowym odżywianiem, a więc chudych, bez konserwantów, a to promuje wyroby drobiowe oraz wieprzowe najwyższej jakości.”
Wywiadu dla portalu www.FirmyMiesne.pl udzielił Prezes ...
„Jako główny element burgera, mięso musi być przede wszystkim najwyższej jakości oraz świeżości. W M22 nie mrozimy mięsa, bazujemy na codziennych dostawach
z lokalnego rozbioru. Dzięki temu jesteśmy w stanie uzyskać 6 stopni wysmażenia mięsa oraz doskonały...